Bedrijf

TERRABITES is een merk van New Generation Nutrition B.V. (NGN). NGN is in 2012 opgericht door Marian Peters (CEO) en Marleen Vrij (COO) als pioniersbedrijf binnen de Nederlandse en internationale insectensectoren. Binnen NGN geloven we dat insecten een mogelijkheid bieden voor de ontwikkeling van duurzame voeding, voor zowel humane als dierlijke consumptie. Daarnaast bieden insecten ook innovatieve kansen voor alternatieve inkomsten en de ontwikkeling van een nieuwe sector.

Al vanaf de oprichting van NGN, heeft Marleen zich gefocust op het ontwikkelen van semi-moist diervoeding met insecten daarin verwerkt, in eerste instantie voor productiedieren zoals vissen en varkens. Ze heeft daarvoor een unieke, duurzame methode ontwikkeld, die het mogelijk maakt zonder extreme verhitting een veilig en goed verteerbaar voer te produceren.

Omdat het gebruik van insecten in voer voor productiedieren op dat moment nog niet bij wet was toegestaan, is NGN zich ook gaan richten op het ontwikkelen en produceren van petfood. Dit type voer was nog (vrijwel) niet verkrijgbaar in dierenwinkels, terwijl er wel vraag naar was vanuit consumenten. In 2017 is daaruit de eerste versie van het TERRABITES baardagamenvoer ontwikkeld, in samenwerking met diervoederspecialisten Rogier van Rossem en Joeke Nijboer. Toen het assortiment groeide, is besloten de naam TERRABITES aan te houden, en de lijn op te splitsen in producten voor reptielen, vogels, vissen en zoogdieren.